Поділитись:

Головне про футбол України: УПЛ, Ліга націй та інші турніри

Середа, 02 листопада 2022, 16:57
Головне про футбол України: УПЛ, Ліга націй та інші турніри

Сезон Прем'єр-ліги 2022/2023 виявився незвичним у багатьох сенсах. По-перше, він стартував з запізненням через війну, по-друге, календар турніру дещо скориговано з урахуванням ЧС, а по-третє, інтрига цьогоріч видалася зовсім непередбачуваною. Футбол України вже підніс вболівальникам не одну несподіванку, у тому числі стартові провали «Динамо» і «Ворскли», успіхи «Вересу» та інші сюрпризи.

Скандал, спричинений розбратом навколо телепулу, вщух після державного втручання, тож тепер можна повністю сконцентруватися на змаганнях. Вже 16 жовтня відбудеться головне протистояння осені — матч «Шахтаря» проти «Динамо». Цього поєдинку поціновувачі футболу України чекають найбільше. Також незабаром пройдуть і інші важливі ігри, такі як завершальні матчі групової стадії єврокубків. В них Україну представляють «Шахтар», «Динамо» та «Дніпро-1».

«Динамо» невдало починає сезон, а «Шахтар» прямує до чемпіонства

Для киян початок сезону став справжньою катастрофою. Розпочинаючи змагання у статусі потенційного фаворита, «Динамо» в перших трьох іграх не змогло отримати перемогу, паралельно демонструючи невдачі в єврокубках. Спочатку столична команда не змогла кваліфікуватися до ЛЧ, а згодом поступилася «Фенербахче» та АЕК у ЛЄ. Після 5 турів «Динамо» посіло 9 сходинку, маючи гру в запасі, а верхівка таблиці мала такий вигляд:

  1. Шахтар (13 балів)

  2. Дніпро-1 (12, гра в запасі)

  3. Зоря (1)

  4. Колос (10)

  5. Олександрія (10)

  6. Верес (10)

Неочікувано успішним виявився старт рівнян. Маючи один з найменших бюджетів в лізі, «Верес» впевнено зайняв верхню частину таблиці та демонструє непогану гру. Водночас «Ворскла», фінансування якої навіть трохи підросло, почала сезон з трьох поразок поспіль і нічиєї. Саме такі несподіванки свідчать, що поточні змагання будуть несхожі на попередні роки.

Збірна завершила виступ в Лізі націй: найближчі футбольні матчі — у березні

У вересні завершився черговий сезон Ліги націй УЄФА, у якому збірна України грала в дивізіоні B, другому за рівнем. Вона змагалася за право підвищення у класі з Шотландією, Ірландією та Вірменією, проте не змогла виконати завдання. Футбольні матчі з шотландцями (головним конкурентом) завершилися поразкою та перемогою, тож майбутній сезон Україна знову проведе у дивізіоні B.

Наступним турніром, у якому прийме національна команда, стане відбірковий етап чемпіонату Європи 2024 року. Його перші ігри пройдуть наприкінці березня. До того часу збірна ймовірно не проводитиме футбольних матчів, оскільки на ЧС (який відбудеться в листопаді-грудні) вона не пройшла, а про спаринги у листопаді УАФ ні з ким не домовлялася.

Невідомою лишається і подальша доля тренера Олександра Петракова, контракт якого добігає кінця. Оскільки наставник не виконав поставлених задач, його може змінити хтось інший, але поки що ніякої конкретики нема.

Автор sport.ua: Сергій Циба - https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006

Надрукувати
мітки:
коментарів