Поділитись:

На Волині лісівник дозволив незаконну рубку дерев на 777 тисяч гривень

Середа, 02 листопада 2022, 11:28

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення майстром лісу одного з державних підприємств області службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст 367 КК України).

Про це повідомила пресслужба Волинської обласної прокуратури.

За даними слідства, лісівник, неналежно виконуючи службові обов'язки, із травня 2020 року по березень 2021 року допустив на ввіреній йому території
обходу проведення рубок 140 дерев, які не були відведені в рубку.

Через незаконні рубки державі спричинено шкоду в розмірі понад 777 тисяч гривень.

Далі – слово за судом.

Згідно із санкцією ч. 2 ст.367 КК України службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот
п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

ДБР у Волинській області інформує, що майстер лісу ДП «Колківське лісове господарство» допустив незаконну рубку дерев на суму майже 800 тисяч гривень. 

Встановлено, що на ввіреній йому ділянці було незаконно зрубано 140 рідкісних порід дерев. Працівник лісового господарства не забезпечив перевірки охорони лісу, не виявляв порушників та не доповідав керівництву про незаконні рубки.

Порушення виявили під час проведення раптової ревізії.

 

 

Нагадаємо: зловили 21-річного волинянина, який рубав вільху у заповіднику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів