Поділитись:

"Київстар" у 2017 виходить на ринок фінансових послуг

П'ятниця, 30 грудня 2016, 17:48
«Київстар»  у 2017 виходить на ринок фінансових послуг

Провідний український оператор мобільного зв'язку "Київстар" планує на початку 2017 року здійснити за допомогою дочірнього підприємства ТОВ "Стармані" комерційний запуск першого блоку фінансових послуг, зокрема перекази коштів населення і платежі на користь третіх осіб.

Банками-емітентами електронних грошей в цьому проекті виступлять державний Укргазбанк і підконтрольний італійській Intesa Sanpaolo Правекс-Банк. Наразі компанія проводить конкурс із відбору однієї з платіжних систем, – повідомляє Forbes. Україна.

"Проект із надання абонентам "Київстар" мобільно-фінансових послуг складається з кількох блоків. Один із них в даний час проходить пілотні випробування, а на початку 2017 року планується комерційний запуск", ─ зазначили в прес-службі на запит агентства.

ТОВ "Стармані" в червні отримала ліцензію Національного банку України на переказування коштів у національній валюті.

ДОВІДКОВО:

"Київстар" ─ український оператор телекомунікацій, що надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 3G. Послугами оператора користуються 25,3 млн абонентів мобільного зв'язку і близько 814 тис. клієнтів фіксованого інтернету.

"Київстар" із середини січня 2014 року спільно з Альфа-банком (Київ) запустив послугу NFC-платежів (безконтактних платежів), для якої необхідно отримати прив'язану до SIM-картки банківську карту і завантажити в телефон спеціальний додаток. Однак ця послуга поки що не стала надто популярною.

У серпні минулого року оператор зареєстрував ТОВ "Стармані" для надання фінансових послуг (крім страхування та пенсійного забезпечення), фінансового лізингу, інших видів кредитування і грошового посередництва, а також для обробки даних і розміщення інформації на веб-вузлах. Статутний капітал дочірньої компанії становить 7 млн грн, частка "Київстару" ─ 100%.

Надрукувати
мітки:
коментарів