Поділитись:

Росія навряд чи зможе протистояти українському партизанському руху, – ISW

Середа, 02 листопада 2022, 09:09
Росія навряд чи зможе протистояти українському партизанському руху, – ISW

За даними Інституту вивчення війни (ISW), ефективні українські партизанські атаки змушують російське керівництво відволікати ресурси від операцій на фронті для забезпечення безпеки тилових районів.

Про це пише Українська правда. 

Крім того, партизани погіршують здатність росії захищатися від постійних українських контрнаступів, не кажучи вже про проведення власних наступальних операцій.

Погана російська оперативна безпека уможливила українські партизанські напади, а зростаючий дефіцит живої сили в росії, ймовірно, погіршує здатність російських військ ефективно захищати російські тилові райони від партизанських нападів і одночасно оборонятися від українських контрнаступів. 

Також кремль досі не зміг ефективно протистояти українському організованому партизанському руху і навряд чи зможе це зробити, роблять висновок аналітики.

Щодо нестачі людських ресурсів, зазначається, що це погіршує здатність російських військ ефективно захищати свої тилові райони від партизанських нападів.

Так, станом на 1 листопада російські війська окупували приблизно 85 300 квадратних кілометрів материкової частини території України, за винятком Криму. Нестача російської живої сили перешкоджає зусиллям з убезпечення цієї території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів