Поділитись:

«Вічна свічка»: як зробити освітлення без генератора, акумулятора та сонячних батарей (відео)

Неділя, 30 жовтня 2022, 12:58

Український блогер Sasha Ternopolskiy розповів в одному з випусків про аварійне освітлення для дому. Зробити альтернативний світильник може кожен, знадобляться лише 2 пальчикові батарейки та світлодіод.

Про це йдеться у випуску блогера на ютуб-каналі, – пише Фокус.

Щоб виготовити світильник «вічна свічка», необхідно купити 2 пальчикові батарейки типу АА або ААА та світлодіод на 3 В. Оскільки світлодіод споживає вкрай мало енергії, живлення від батарей вистачить на рік, стверджує автор відео.

З його слів, він протестував батарейки від різних виробників – більшість пропрацювали майже 12 місяців. Блогер акцентує, що вибирати необхідно батарейки alkaline, ще їх називають лужними. Батарейки такого типу безпечніші, стійкіші до перевантажень (не розігріваються), є більш енергоефективними, ніж інші аналоги.

Для того, щоб зробити «вічну свічку», вам знадобиться простий білий світлодіод на 3 В, 2 лужні батарейки АА або ААА (різниці немає), скотч, щоб скріпити батарейки, шматочок мідного дроту, паяльник із каніфоллю.

Батарейки потрібно обмотати скотчем так, щоб з одного боку був «плюс«, а з іншого «мінус». З одного боку потрібно припаяти мідний дріт, з'єднавши «плюс» і «мінус», з іншого боку до «плюса» і «мінуса» необхідно припаяти світлодіод так, як показано на відео. На корпусі батарейок завжди зазначено, на якому кінці знаходиться «плюс», проте для наочності ми покажемо на ілюстрації нижче.

 

Олександр підкреслює вигоду від використання такого альтернативного ліхтарика, оскільки коштуватиме він дешево. Один світлодіод коштує 1-9 грн штука (зазвичай, продаються в упаковках по кілька десятків штук), а 4 батарейки можуть коштувати 90-140 грн. Світлодіоди ви можете купити в будь-якому магазині, де продаються електронні компоненти, радіоелектроніка, освітлювальні прилади та комплектуючі тощо.

Ось такий вигляд мають необхідні вам світлодіоди:

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів