Поділитись:

Апарат NASA передав на Землю знімки Місяця та Землі

Четвер, 27 жовтня 2022, 04:15
Апарат NASA передав на Землю знімки Місяця та Землі

NASA показало знімок Землі, який зробив апарат "Люсі" під час калібрування інструментів 15 жовтня. Тоді апарат підлетів до нашої планети на відстань 620 тисяч кілометрів, повідомляється на сайті агентства.

Зазначається, що зображення Землі включає і село Хадар в Ефіопії, де знайшли скам'янілі останки предка людини, на честь якого і був названий апарат. Зображення було зроблено за допомогою системи камери стеження за терміналом Люсі (T2CAM), пари ідентичних камер, які відповідають за відстеження астероїдів під час високошвидкісних зближень.

Зображення Місяця та Землі "Люсі" зробила 13 жовтня, коли знаходилася на відстані 1,4 мільйона кілометрів від нашої планети. Тоді апарат наблизився до Землі у рамках першого з трьох гравітаційних маневрів. Подібні зближення дозволяють Люсі досягти швидкості, необхідної для подорожі до троянських астероїдів Юпітера.

"Люсі" – це перша в історії місія, спрямована для вивчення цих об'єктів - "викопних" астероїдів, які обертаються навколо Сонця на тій самій відстані, що і Юпітер. Щоб дістатися до них, шлях апарату включає три гравітаційних маневри біля Землі, завдяки чому він може прискоритися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів