Поділитись:

США провели експеримент з мережевої війни, у якому домінують програми штучного інтелекту

Четвер, 27 жовтня 2022, 02:20
США провели експеримент з мережевої війни, у якому домінують програми штучного інтелекту

Project Convergence – це місце, де американські військові випробовують новітні концепції війни майбутнього. Цього року в третьому повторенні цього масштабного експерименту домінували різні платформи штучного інтелекту.

Про це пише сайт новин Волині «Конкурент» з посиланням на Technology.org.

Project Convergence 2022 мав справді широкий вибір футуристичних технологій ведення війни. У ньому брали участь автономні вертольоти, використовувалися кібершоломи з функціями доповненої реальності та проходили тренування з гіперзвуковими ракетами LRHW великої дальності, здатними досягати відстані 1000 кілометрів.

Але всі провідні новітні технології містять один спільний елемент – програмне забезпечення на основі штучного інтелекту. Алгоритми штучного інтелекту тестувалися з системами прицілювання та управління вогнем, мережевими компонентами та контролем логістичних процесів.

Наприклад, армія США перевірила здатність безпілотного гелікоптера Black Hawk доставляти допоміжний вантаж. Штучний інтелект використовувався не тільки для керування літаком, але й для прогнозування потреби в обслуговуванні та поповненні військ.

Реалізовані навчальні місії також чітко продемонстрували, що штучний інтелект зараз є ключовим елементом у системах прицілювання. Алгоритми машинного навчання використовуються для аналізу даних датчиків і надання найкращих рекомендацій щодо вибору цілей і наведення атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів