Поділитись:

Усе жахливіше, ніж уявляють в Німеччині, – Штайнмаєр про візит в Україну

Середа, 26 жовтня 2022, 17:10
Усе жахливіше, ніж уявляють в Німеччині, – Штайнмаєр про візит в Україну

Федеральний президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр під час візиту до України був шокований воєнними руйнуваннями та розповідями мирного населення.

Як передає «Укрінформ», про це Штайнмаєр заявив в інтерв’ю німецькому виданню Tagesschau.

Нагадаємо, зранку 25 жовтня Франк-Вальтер Штайнмаєр вперше з початку повномасштабного вторгнення прибув до Києва для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

«Все набагато жахливіше, ніж ми собі уявляємо в Німеччині», – заявив німецький президент після повернення додому.

У ході візиту він побував на Чернігівщині і передав очільнику Корюківської громади контакти міста, яке може стати партнером. Під час відвідання райцентру була оголошена повітряна тривога, і за рекомендацією його охорони федеральний президент пішов в укриття, де провів більше як годину разом з українцями.

Штайнмаєр заявив, що, «звичайно, усі, хто вміє думати і співчувати, хоче, щоб бойові дії припинилися». Однак, як наголосив президент ФРН, справедливий мир «не може означати, що захоплення землі в кінцевому підсумку буде скріплено волею перемир’я».

«Це означає, що суверенітет, незалежність і територіальна цілісність України мають бути збережені. Зараз ми ще не в цій точці», – заявив він.

За словами Штайнмаєра, наразі не спостерігаються ознаки можливих мирних переговорів. Він також висловив сумнів, що москва зможе домовитися про мир з Україною і Заходом, з огляду на рішення москви вдертися в сусідню країну, повне ігнорування волі «братнього народу» та порушення міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
04 квітня 2024
02 квітня 2024
20 березня 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
12 лютого 2024
17 грудня 2023
21 листопада 2023
08 листопада 2023