Поділитись:

«Брудна бомба»: МАГАТЕ відвідає два ядерні об’єкти в Україні

Вівторок, 25 жовтня 2022, 07:40
«Брудна бомба»: МАГАТЕ відвідає два ядерні об’єкти в Україні

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Ґроссі в понеділок заявив, що інспектори організації найближчим часом відвідають два ядерні об’єкти в Україні на тлі звинувачень росії про «брудну бомбу».

Про це повідомляє Українська правда. 

Він повідомив, що МАГАТЕ відомо про заяви росії щодо нібито діяльності з виробництва ядерної зброї на двох ядерних об'єктах в Україні. Він підкреслив, що об’єкти перебувають під гарантіями агентства й регулярно іспектуються.

«МАГАТЕ провело інспекцію одного з цих об'єктів місяць тому, і всі наші висновки відповідали деклараціям України про гарантії. Там не було виявлено жодної незадекларованої ядерної діяльності або матеріалів», – зазначив Ґроссі.

Він додав, що інспектори МАГАТЕ готуються знову відвідати ці об'єкти найближчими днями після отримання запиту України з метою виявити «будь-яку можливу незаявлену ядерну діяльність та матеріали».

Раніше стало відомо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба офіційно запросив МАГАТЕ надіслати місію в Україну, щоб спростувати вигадки москви про нібито розробку «брудної бомби».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів