Поділитись:

Новим прем'єр-міністром Великої Британії стане Ріші Сунак

Понеділок, 24 жовтня 2022, 16:48

Пенні Мордонт відмовилася від участі у виборах лідера Консервативної партії і таким чином Ріші Сунак залишився єдиним кандидатом на посаду прем'єр-міністра Великої Британії.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Пенні Мордонт написала у твітері, що «зрозуміло, що колеги відчувають, що сьогодні нам потрібна визначеність».

«Вони прийняли це рішення з добрими намірами на благо країни... В результаті ми обрали нашого наступного прем'єр-міністра. Це рішення є історичним і ще раз демонструє різноманітність і талановитість нашої партії», – йдеться у повідомленні.

Таким чином Ріші Сунак автоматично стане новим прем'єр-міністром.

Голова Комітету 1922 сер Грем Бреді підтвердив, що новий лідер торі виступить перед парламентарями о 14:30 за британським часом (16:30 за Києвом).

«Можу підтвердити, що ми отримали одну кандидатуру, яка відповідає критеріям. Відповідно, Ріші Сунака обрано лідером Консервативної партії», – сказав Бреді.

Пізніше його кандидатуру має офіційно затвердити король Чарльз III.

Сунак був єдиним кандидатом, якому вдалося зібрати 100 голосів, необхідні для участі у виборах нового лідера консерваторів. 

Нагадаємо: колишній прем'єр Великої Британії Борис Джонсон у неділю оголосив про відмову брати участь у нових виборах лідера Консервативної партії.

42-річний Сунак входить до списку 250 найбагатших британців, значною мірою він потрапив туди завдяки дружині Акшаті Мерті, яка є дочкою індійського бізнесмена-мільярдера Нараяні Мерті

У березні на тлі російського вторгнення Сунак отримав хвилю критики через те, що компанія його тестя, в якій його дружина має частку вартістю $400 млн, продовжує працювати у росії. Тоді Сунак відмовився відповідати на численні претензії, сказавши, що це не має до нього відношення. А згодом компанія виділила $1 млн на допомогу жертвам війни в Україні і заявила, що все-таки згортає бізнес у Росії.

Щоправда, всі інші дії та заяви Ріші Сунака свідчать, що він повністю підтримував політику уряду Джонсона щодо тиску на росію після військового вторгнення. В тому числі – закликавши припинити інвестувати у фірми, що будь-яким чином підтримуватимуть режим путіна.

Нагадаємо: прем'єрка Британії Ліз Трасс оголосила про наміри подати у відставку. Її заява прозвучала на 45-й день перебування на посаді прем'єр-міністра. Її термін перебування на посту став найкоротшим в історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
18 березня 2024
17 лютого 2024
05 лютого 2024
04 січня 2024
31 грудня 2023
29 грудня 2023