Поділитись:

Справа «Укргазбанку»: НАБУ оголосило в розшук ексголову НБУ Шевченка (фото)

Понеділок, 24 жовтня 2022, 13:36
Справа «Укргазбанку»: НАБУ оголосило в розшук ексголову НБУ Шевченка (фото)

Національне антикорупційне бюро України повідомило, що оголосило у розшук трьох банківських чиновників АБ «Укргазбанк», серед яких ексголова НБУ Кирило Шевченко.

Про це у понеділок, 24 жовтня, повідомила пресслужба НАБУ в телеграмі.

НАБУ розшукує трьох посадовців АБ «Укргазбанк», причетних до розкрадання понад 200 мільйонів гривень. Йдеться про ексголову правління «Укргазбанку», одного із заступників «Укргазбанку» та заступника директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами цієї держустанови».

Серед розшукуваних осіб є Кирило Шевченко, який є колишнім очільником НБУ.

Про підозру їм, за даними бюро, повідомили ще на початку жовтня, однак в спеціальному порядку, бо їхнє місцеперебування було невідоме. Відтоді підозрювані ігнорували виклики до слідчого, через що їх оголосили в розшук.

Йдеться про справу щодо розтрати 206 млн грн «Укргазбанку», в чому підозрюють службовців банку. Епізоди справи не стосуються періоду перебування ексголови Нацбанку Шевченка на посаді та виконання ним повноважень керівника центрального банку України.
До свого призначення на посаду голови НБУ Кирило Шевченко обіймав посаду голови правління «Укргазбанку».

Справа «Укргазбанку»: НАБУ оголосило в розшук ексголову НБУ Шевченка (фото)Справа «Укргазбанку»: НАБУ оголосило в розшук ексголову НБУ Шевченка (фото)Справа «Укргазбанку»: НАБУ оголосило в розшук ексголову НБУ Шевченка (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів