Поділитись:

Луцька кондитерка випікає для військових імбирне печиво з їстівними картинками (відео)

Четвер, 20 жовтня 2022, 16:37

Кондитерка з Луцька Анна Кравчук випікає для військових імбирне печиво, яке прикрашає їстівними малюнками з вафельних листів.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Про збір дитячих малюнків для печива луцька кондитерка-волонтерка оголосила в інтернеті. З надісланих робіт на комп’ютері формує папки і готує до друку.

 

Зі слів Анни Кравчук, на таку ідею почали зголошуватися як знайомі, так і незнайомі люди, які також пропонували продукти або кошти на їхню закупівлю.

«Я подала ідею, люди підхопили, і воно так поїхало. Після того, як запустила цю акцію, люди почали відгукуватися, мене це розчулило до сліз», – говорить майстриня кондитерської справи.

 

У тісто, крім пшеничного борошна, жінка додає мед та спеції, зокрема корицю, кардамон, гвоздику та імбир. Анна Кравчук говорить: перевага її печива в тому, що є можливість тривалого зберігання без втрати смакових якостей. До того ж кожне імбирне печиво упаковують і складають у коробки.

«Печиво набирає свого смаку, м’якості, відпочиває в пакеті, тобто воно спокійно доїжджає до хлопців і вони вже можуть ним смакувати. Багато вже років печу на весілля, проте такого ще не було, щоб емоції пробирали до сліз. Це робота через сльози», – каже жінка.

Допомагають прикрашати печиво надрукованими вафельними картинками діти господині. Донька Надія говорить: створила на листі малюнок зі словами «Спасибі за мирне небо».

 

Зі слів Анни Кравчук, дитячих малюнків багато, тому планує в майбутньому зробити виставку. Нині кондитерка завершує формувати п’яту передачу на фронт. До кожного печива жінка додає пакетики з чаєм, кавою та цукром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів