Поділитись:

На Закарпатті загиблого бійця не дали відспівати в храмі УПЦ МП

Четвер, 20 жовтня 2022, 06:39
На Закарпатті загиблого бійця не дали відспівати в храмі УПЦ МП

У Ясінянській громаді на Закарпатті загиблого українського захисника Дмитра Спасюка не дали відспівати в церкві УПЦ МП, повідомляє "Укрінформ".

Настоятеля храму попередили, що чин похорону буде звершувати інший священик - із Православної церкви України. Тож отець пішов на інший похорон, забравши із собою ключі від приміщення.

Коли процесія прибула до церкви, потрапити всередину вони не змогли. Відтак загиблого довелося відспівувати на церковному подвір'ї, а тоді віднести на кладовище.

Рідні полеглого обурилися таким розвитком подій – люди збирають підписи і звертатимуться в Службу безпеки України.

За словами волонтерки, священик образився, що його не запросили хоронити бійця. Рідні ж не хотіли представника УПЦ МП, бо їхнього сина вбила росія.

Настоятель храму в коментарі журналістам заявив, що мав ключі із собою, та їх у нього ніхто не просив. 

Відреагував на скандал і очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"Наші воїни не заслуговують на таке відношення. Що стосується "не впустити в храм" з точки зору релігії — я тут, знаєте, не фахівець, але як громадянин, як керівник області, вважаю, що такого просто не можна робити, просто з точки зору моралі. Разом із тим вважаю, що відповідна реакція ієрархів церкви щодо цього випадку повинна бути. Знову ж таки: не знаєш, як вчинити правильно – роби по закону. Тут родині варто звернутися до правоохоронних органів, і вже прокуратура чи СБУ надасть оцінку усім діям",  сказав Микита.

Він додав, що проведе роз'яснювальну роботу з очільниками церкви в області і сподівається на дисциплінарне покарання.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
19 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00