Поділитись:

Білорусь може готуватись до війни з НАТО, – прайм-тайм з військовим експертом (відео)

Вівторок, 18 жовтня 2022, 22:00
Білорусь може готуватись до війни з НАТО, – прайм-тайм з військовим експертом (відео)

17 жовтня помічник міністра оборони Білорусі Валерій Ревенко заявив, що до Білорусі прибудуть до 9 тисяч військових рф, близько 170 танків, до 200 бойових броньованих машин і до 100 гармат і мінометів калібром понад 100мм. Окрім того, в країні введений режим контртерористичного режиму та оголошено про розгортання спільного регіонального угрупування військ (спільно з військами рф).

Чи можна вважати це підготовкою до вторгнення в Україну та яких дій можна очікувати зі сторони Білорусі?

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КоркурентTV військовий експерт, директор Центру військово-політичних досліджень Олександр Мусієнко розповів, які ризики є з боку Білорусі:

«Ризики того, що вони можуть спробувати у наступ десь, мабуть, на кінець листопада-на початку грудня, є. Тобто все залежить від того, яке угруповування вони сформують у кінцевому результаті: скільки буде, яка техніка буде. Ситуація там теж неоднозначна: з одного боку – вони привезли танки, з іншого – за минулий тиждень щонайменше Білорусь Т-72 своїх 100 одиниць передала росії, і їх бачили в ростовській області».

Проте Олександр Мусієнко вбачає і інший сценарій застосування Білорусі у війні:

«Цікава інформація, якщо спостерігати за тим, як рухаються підрозділи білоруських військ, а з ними, можливо, і російські в перспективі, то стає помітно, що збільшується активність таких маневрів на кордоні Білорусі і Литви, наприклад. Тобто вже не тільки на білорусько-українському кордоні».

Військовий експерт додав:

«росія точно розглядає Білорусь, звичайно, вже не як незалежну країну, позбавлену будь-якої суверенності, і виключно, як майданчик і площадку для ескалації не тільки проти України, але й ЄС і НАТО. І не виключено, що те угрупування військ, яке зараз готується, воно може влаштувати ось таку, скажемо, провокацію воєнну проти Литви або проти Польщі. Можливо, влаштувати на тому ж Сувальському коридорі, про який багато говорили, для того, щоб спробувати Польщу відрізати від Литви, від кордонів. І спробувати там, скажімо, починати якусь конфронтацію безпосередньо вже з НАТО».

Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів