Поділитись:

Запрацював сервіс «ДроваЄ»: з Волині можна замовити доставку

Вівторок, 18 жовтня 2022, 15:35
Запрацював сервіс «ДроваЄ»: з Волині можна замовити доставку

Державне агенство лісових ресурсів запустило онлайн-магазин дров. Лісгоспи вже приймають онлайн-замовлення від українців, щоправда, доставку дров пропонують не усі.

Про запуск сервісу «ДроваЄ» повідомили на сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

«Уряд робить все можливе, щоб цієї зими українці були з теплом. Прем’єр-міністр України поставив чіткі завдання для сталого проходження осінньо-зимового періоду у 2022-2023 роках. З цією метою лісгоспи здійснюють заготівлю паливних дров для населення. Щоб спростити та зробити зручною для українців купівлю дров ми створили державний інтернет-магазин “ДроваЄ”», – зазначив очільник міністерства Руслан Стрілець.

Для того, щоби купити дрова, потрібно:

  • Зайти на ресурс https://drovae.gov.ua/ та авторизуватися через електронний цифровий підпис або банк, яким користуєтеся.
  • Вказати адресу доставки дров. Система автоматично підтягне найближчі до вас лісгоспи та продукцію, яку можна замовити. Кожен постачальник буде пропонувати той асортимент, який є в наявності.
  • Визначитися із видом та обсягом деревини, обрати функцію з доставкою чи без.
  • Оплатити замовлення або чекати на дзвінок оператора для вирішення питань з логістикою.

На одну фізичну особу встановлений ліміт на покупку в 15 кубометрів дров на опалювальний сезон. Тому для уникнення зловживань і оптових закупівель в магазині діє система авторизації користувачів.

«Заготівля дров для українців триває. Вже реалізовано 2 млн 439 тис. кубометрів деревини. На складах наразі знаходиться близько 187 тис. кубічних метрів. Загалом до кінця року лісгоспи Держлісагентства планують реалізувати 1,1 млн кубічних метрів дров», – зазначив Руслан Стрілець.

Також міністр запевнив, що «під сокиру» українські ліси ніхто не пускає. Додаткова заготівля дров паливних у 2022 році здійснюється коштом невикористаного ліміту заготівлі деревини за минулі роки.

Як зазначили на сайті «Еспресо», не усі лісгоспи пропонують доставку дров, про неї треба або окремо домовлятись з лісництвом, або шукати транспорт самостійно. При цьому у Володимирському лісомисливському господарстві пропонують доставку дров. Там, до речі, на дрова пропонують навіть червоний дуб по 1 075 грн за кубометр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів