Поділитись:

Novavax випустить комбіновану вакцину проти COVID-19 та грипу

Вівторок, 18 жовтня 2022, 03:30
Novavax випустить комбіновану вакцину проти COVID-19 та грипу

На минулому Всесвітньому конгресі з вакцин у Європі виробники продемонстрували здатність чотиривалентної вакцини CIC генерувати імунні реакції, включаючи антитіла та поліфункціональні CD4+ Т-клітини проти вірусу Sars-CoV-2 та гомологічних та гетерологічних штамів грипу.

Вакцина, завдяки унікальному складу, генерує як сильні відповіді антитіл проти вірусів Sars-CoV-2, так і проти антигенів грипу. Друга фаза досліджень відбудеться наприкінці цього року.

– Сьогоднішні результати показують, що наша комбінована вакцина здатна індукувати як антитіла, так і відповіді Т-клітин. Це допоможе відразу усунути дві глобальні загрози громадській охороні здоров'я, – зазначив президент відділу досліджень та розробок Novavax Грегорі М. Гленн, передає інформаційне агентство ANSA.

Novavax також представила нові дані, що підтверджують імуногенність та профіль безпеки вакцини проти COVID-19 як гомологічних, так і гетерологічних бустерів. Вони є ще одним доказом імуногенності та профілю безпеки вакцини Novavax COVID-19 як бустер, незалежно від того, яка вакцина використовується для первинної дози. Також передбачається, що ця вакцина стане ефективною проти Омікрона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 
 
Надрукувати
мітки:
коментарів