Поділитись:

«Чмобіки» масово телефонують в Україну: цікавляться, як здатися в полон (відео)

Неділя, 16 жовтня 2022, 15:09

Лінії «Хочу жити» в Україні обриваються від дзвінків мобілізованих росіян. Багато хто з них «бронює» собі місце в полоні, будучи ще на території росії.

Про це в інтерв'ю виданню «Гордон» розповів журналіст Володимир Золкін, який провів близько двох сотень інтерв'ю з російськими полоненими.

«Їх ще не мобілізували, вони ще не виїхали, але вони вже з росії дзвонять і дізнаються наперед, що і як їм потрібно зробити», – розповідає Володимир Золкін.

За його словами, «чмобіки» переживають за своє життя.

«Коли це торкнулося безпосередньо їхньої «п'ятої точки», у них одразу ж запрацював мозок, виявляється. Вони вже не підтримують війну. Вони вже не хочуть воювати – вони вже хочуть здаватись», – зазначив Золкін.

Росіяни, які звертаються на лінію «Хочу жити», лишаються інкогніто. 

Журналіст каже, що деякі з полонених просяться на інтерв'ю і щиро розповідають правду про те, що відбулося. Однак, більшість із них не добровільно здалися у полон, а були захоплені у результаті бою або були змушені здатися через безвихідну ситуацію. Такі не охоче розповідають свою історію.

Володимир Золкін переконаний, що інформаційна робота з полоненими з української сторони справила враження на росіян, адже, за його словами, «лінії обриваються» від дзвінків охочих здатися у полон.

На думку журналіста, мобілізація в росії викликала зворотний ефект – росіяни почали усвідомлювати, що програють війну, а їх кидають в Україну у якості «фаршу». Тож кількість «ухилянтів» та потенційних полонених істотно зросла.

«Путін досягнув свого ефекту. Все-таки сюди йдуть росіяни і йдуть масово, і їх дуже багато. Інше питання – що хтось від інсульту дорогою вмирає хтось... Там вони усі в алкогольному стані перебувають. Вони не готові», – підсумував Золкін.

Нагадаємо, що Головне управління розвідки Міністерства оборони України гарантує виплату $100 000 за передачу Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в український полон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів