Поділитись:

У Польщі заявили про відновлення постачання нафти трубопроводом «Дружба»

Неділя, 16 жовтня 2022, 10:32
У Польщі заявили про відновлення постачання нафти трубопроводом «Дружба»

У Польщі відновили повну працездатність трубопроводу «Дружба», який постачає сиру нафту до Німеччини. Зараз прокачування здійснюється по обох нитках західної ділянки нафтопроводу, де раніше стався витік.

Про це йдеться в заяві польського оператора PERN, – інформує Громадське

Там зазначили, що причини, які призвели до витоку на трубопроводі, наразі ще з’ясовуються.

Нагадаємо, що витік виявили ввечері 11 жовтня на одній із двох ниток західної ділянки нафтопроводу– приблизно за 70 км від Плоцька. Це основний шлях, яким сира російська нафта потрапляє до Німеччини. Друга нитка працює без змін.

Більше про «Дружбу»

Нафтопровід був збудований для транспортування нафти з росії до країн Центральної та Західної Європи. Будівництво почалося 1960-го, а за чотири роки відбулася церемонія запуску магістралі.

Загальна довжина – приблизно 5200 кілометрів. Маршрут нафтопроводу проходить від Альметьєвська через Самару, Брянськ (росія) до Мозиря (Білорусь), де розгалужується на дві гілки: північну (Білорусь, Польща та Німеччина) і південну (Україна, Чехія, Словаччина та Угорщина).

Південною гілкою нафтопроводу «Дружба», що проходить через територію України, постачання нафти здійснювалося в напрямку європейських нафтопереробних заводів Угорщини, Словаччини та Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів