Бізнесмен Пригожин хоче вислужитися перед Путіним і виділити сили «Вагнер», – ISW

Неділя, 16 жовтня 2022, 08:00

Приватна військова компанія «Вагнер» намагається утвердити перевагу над Міністерством оборони росії, а засновник ПВК бізнесмен Євген Пригожин хоче вислужитися перед президентом рф володимиром путіним і виділити сили «Вагнер» з-поміж звичайних сил МО.

Таку думку мають в американському Інституті дослідження війни, – пише Українська правда. 

У своєму аналізі ISW посилається на відео, опубліковане в соціальних мережах 13 жовтня. На записі військовослужбовці 126-ї бригади берегової оборони Чорноморського флоту в незазначеному місці Херсонської області скаржаться, що вони воюють у цьому районі від самого початку війни без перерв і ротації військ.  Військовослужбовці стверджують, що їх тиснуть українські війська, і наголошують, що в них один БТР на 80 осіб, що сильно обмежує їхню маневреність.

Після поширення відео  14 жовтня в Telegram-каналі «Вагнер» з'явилося повідомлення про те, що керівництво "Вагнер" вирішило передати чотири позашляховики 126-му батальйону берегової оборони на підтримку їхніх зусиль з утримання лінії фронту в Херсонській області.

Як зазначається, передача базового обладнання загону звичайних російських сухопутних військ може бути прихованою критикою очевидної нездатності МО забезпечити предметами першої необхідності своїх власних солдатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: