Поділитись:

Зможуть нести ядерні заряди: росіяни планують переобладнати білоруські Су-25

Субота, 15 жовтня 2022, 16:56
Зможуть нести ядерні заряди: росіяни планують переобладнати білоруські Су-25

Росія передасть Білорусі комплекси Іскандер-М подвійного оснащення та переобладнає частину білоруських літаків Су-25 під технічну можливість нести ядерну зброю.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на заяву заступника голови російської делегації на засіданні першого комітету ГА ООН Костянтина Воронцова.

«На цьому етапі йдеться виключно про передачу Республіці Білорусь комплексів Іскандер-М подвійного оснащення з ракетами у звичайному спорядженні, а також надання частини білоруських літаків Су-25 технічної можливості нести ядерну зброю. При цьому передача Білорусі технологій з переобладнання літаків у носії ядерної зброї не передбачається», — заявив російський дипломат.

Він обґрунтував такі дії можливим «просуванням ядерної інфраструктури НАТО на Схід».

«Зокрема, у тій же Польщі вже кілька років заявляють про прагнення повноформатно підключитися до спільних ядерних місій. Останнім часом активність Варшави у цьому напрямі різко посилилася. Це, безумовно, враховувалося росією та Білоруссю під час розгляду питання про контрзаходи», – сказав Воронцов.

Водночас він додав, що нині «не передбачається ні фізично оснащувати білоруські системи ядерними боєзарядами, ні переміщувати такі боєзаряди білоруською територією».

Нагадаємо, що ешелони з російськими військовослужбовцями, що входять до складу регіонального угруповання військ, прибули до Республіки Білорусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів