«Митний безвіз»: через Ягодин проїхали перші вантажівки, оформлені в NCTS

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 17:38

Через митний пост «Ягодин» рушили перші вантажівки, що перевозять товар, оформлений із застосуванням NCTS. Європейський режим спільного транзиту став доступним для українських учасників зовнішньої економічної діяльності з 1 жовтня цього року.

Про це у п'ятницю, 14 жовтня, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Першопрохідцем у зоні діяльності Волинської митниці став 20-тонний вантаж з асортиментом напоїв, які київська торгівельна мережа імпортувала з Латвії. За єдиною декларацією, оформленою у цій Прибалтійській країні, автомобіль швидко пройшов контроль польських та українських митних служб. Тривалість оформлення на митному посту «Ягодин» становила менш як 9 хвилин. Надалі товар прослідував до митного поста «Східний» Київської митниці як митниці призначення.

«А поки ми готували цей матеріал до публікації, на митному посту "Ягодин" оформили ще 6 вантажівок, товар у яких імпортувався із застосуванням NCTS», – зазначили у пресслужбі Волинської митниці.

Довідково:
Нова комп’ютеризована система транзиту (NCTS) – це технологія, яка лежить в основі Конвенції про процедуру спільного транзиту. NCTS доступна лише для членів Конвенції. NCTS пов’язує митні служби в країнах-учасницях Конвенції, дозволяючи обмін митними даними.
NCTS – це система, до якої трейдери подають декларації для поміщення товарів у режим спільного транзиту в електронному вигляді.
NCTS – це система, яка використовується державами-учасницями Конвенції для контролю за спільним транзитом, підвищує ефективність та безпеку процедури транзиту.