Поділитись:

Жителі окупованих територій зможуть повернутися з-за кордону за свідоцтвом про народження

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 14:42

Українці з тимчасово окупованих територій (ТОТ), які втратили свої документи, зможуть повернутися з-за кордону за наявності свідоцтва про народження.

Про це у п'ятницю, 14 жовтня, повідомила у телеграмі пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У четвер, 13 жовтня, відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань захисту прав громадян, які потребують допомоги у поверненні в Україну, під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

«Суть проблеми: наші співгромадяни виїжджають з ТОТ на контрольовану територію, в тому числі через треті країни. Втім, це непросто зробити, якщо людина втратила документи», – зазначили у міністерстві. 

Як було зауважено на засіданні, згідно з Постановою №57 та змінами у Порядку перетину кордону, громадяни України до 18 років пропускаються на територію нашої держави за наявності свідоцтва про народження. 

Громадяни старше 18 років, які втратили свої документи, будуть також пропускатись за наявності свідоцтва про народження, ідентифікацію особи будуть проводити вже на території України.

Також члени робочої групи ухвалили рішення розширити повноваження консульств України в Казахстані, Туреччині, Грузії, Естонії та Латвії з метою спрощення та пришвидшення порядку видачі тимчасового посвідчення особи на повернення в Україну.

Нагадаємо: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України запустило чат-бот, створений для звернень українців, які потребують евакуації чи гуманітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів