Поділитись:

Україна стежить за тим, що робиться в Білорусі, і до наступу готова, – Наєв

Четвер, 13 жовтня 2022, 16:51
Україна стежить за тим, що робиться в Білорусі, і до наступу готова, – Наєв

фото ілюстративне

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що Україна постійно слідкує за тим, що відбувається у Білорусі, і станом на зараз готова до можливого нового наступу з цієї території.

Про це він сказав в ефірі національного марафону новин, – повідомляє Українська правда.

Сергій Наєв пояснив, що рівень військових загроз вимірюється відповідною чисельністю, складом військ і їх бойовим потенціалом. При цьому щось міряється числами, а щось міряється мірилом ефективності.

«Накопичення відповідних сил і засобів росії спільно зі збройними силами Республіки Білорусь буде створювати загрозу повторного наступу у північній оперативній зоні, зокрема на місто Київ. Але рівень цих військових загроз постійно вимірюється нашими партнерами, зазначена інформація своєчасно нам надається, і ми як професійні військові так само реагуємо на зростання рівня цієї військової загрози – вживаємо заходів, щоб наші війська були у відповідній чисельності з необхідним озброєнням, військовою технікою і необхідним більш високим бойовим потенціалом. Ми до наступу з боку Республіки Білорусь станом на зараз готові», – запевнив він.

Наєв зазначив, що військові розуміють, що ті війська, які накопичуються на території Білорусі, будуть підвищувати їхній ступінь готовності і агресивності стосовно України. Відповідно військове командування також буде нарощувати і українські сили та засоби.

Він пояснив, що на початку повномасштабного вторгнення ворог швидко просунувся на Київщині та Чернігівщині, бо всі загрозливі напрямки прикривалися Збройними силами України у штатах мирного часу – ЗСУ вели боротьбу з переважаючими силами ворога.

Але після мобілізації чисельність ЗСУ стала такою, що наступ був зупинений. А згодом захисники вигнали окупантів з Київської, Чернігівської та Сумської областей.

Він вкотре наголосив, що станом на 13 жовтня ситуація на півночі України «повністю контрольована» і ЗСУ повністю готові до можливого нового наступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів