Поділитись:

По 150 доларів від благодійників: у Луцьку – черги переселенців за виплатами (фото, відео)

Четвер, 13 жовтня 2022, 12:08
По 150 доларів від благодійників: у Луцьку – черги переселенців за виплатами (фото, відео)

У Луцьку біля департаменту соціальної політики від ранку 12 жовтня утворилася черга з переселенців, які прийшли зареєструватись на отримання одноразової фінансової допомоги.

Про це повідомляє Суспільне.

У Луцьку виплату в розмірі 150 доларів для внутрішньо переміщених осіб видають від благодійної американської організації. Кошти за актуальним курсом валют переводять у гривні та перераховують на банківську карту зареєстрованих переселенців.

Як розповіла начальниця відділу департаменту соцполітики Луцької міської ради Лариса Мороз, станом на 17:00 для отримання виплат зареєструвалося 387 переселенців.

По 150 доларів від благодійників: у Луцьку – черги переселенців за виплатами (фото, відео) 

Поки частина переселенців очікує своєї черги на вулиці, частина людей зареєструвались на отримання допомоги. У черзі – багатодітні мами, люди з інвалідністю, пенсіонери. 

«Ми приїхали і записалися в чергу, людей дуже багато. Ми прийшли зранку, були тут о дев'ятій ранку і вже були 222-гі в списку», – розповідає переселенка Ганна Стешакова з Херсонської області.

Ганна Стешакова з дітьми.Ганна Стешакова з дітьми.
 

З немовлям у дитячому візочку Катерина Волович із Херсону стояла в черзі півтори години. Говорить: люди почали збиратись з п'ятої ранку.

«Я 97-ма, но з малою не пропускають, то чекаємо. Без житла, без нічого, з коляскою приїхали, нічо нема, речі якісь дають, дитяче харчування, суміші... Дуже важко», – зазначила жінка.

Катерина Волович.Катерина Волович.
 

Пенсіонерка Валентина Фурсова приїхала в Луцьк разом із чоловіком з міста Красногорівка Донецької області. Чоловік – інвалід першої групи, тож прийшли отримати фінансову допомогу.

«Сім місяців живемо у Луцьку, добре, нам все харашо. Чоловік каже: я молодий, мені 62 роки, мені не дадуть, а я кажу: як не дадуть, дадуть по-любому. В тебе перша група і документ є, ну будем стояти. Ми 124-ті в черзі», – розповіла переселенка.

Валентина Фурсова з чоловіком.Валентина Фурсова з чоловіком.
 

На робочих місцях у приміщенні департаменту – п’ятеро волонтерів, які реєструють переселенців у своїй базі даних.

Реєстрація на отримання фінансової допомоги.Реєстрація на отримання фінансової допомоги.
 

Як розповів координатор проєкту в Україні Євген Ящук, виплати можуть отримати сім’ї з людьми віком 65 років і більше або сім’ї з неповнолітніми дітьми, або з додатковими проблемами.

«Це допомога від приватного благодійного фонду, де звичайна ініціативна група американців дала клич в перші дні війни, що потрібно допомогти людям в Україні. Волонтери з США приїжджають в Україну, щоб засвідчити, що гроші, які були зібрані в США, надаються тим людям, які потребують», – каже Євген Ящук.

Представники проєкту працюють також в інших містах Волині, зокрема в Ковелі, Нововолинську та Володимирі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів