Поділитись:

СБУ скерувала до суду кримінальне провадження щодо псевдопрокурорки

Середа, 12 жовтня 2022, 15:21
СБУ скерувала до суду кримінальне провадження щодо псевдопрокурорки

СБУ встановила, що 50-річна мешканка Луганщини в умовах воєнного часу перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупантами.

Про це у середу, 12 жовтня, повідомила речниця Управління служби безпеки України у Волинській області Іванна Поліщук.

У квітні 2022 року жінка добровільно погодилася обійняти посаду «помічника прокурора»  в незаконно створеному псевдоправоохоронному органі – «прокуратурі Станично-Луганського району Генеральної прокуратури «ЛНР».  

Слідчі СБУ заочно оголосили колаборантці про підозру та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним висновком до суду. Колаборантка обвинувачується  у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.  

Колаборантці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.  

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів