Поділитись:

У Києві, Львові та низці регіонів зникло світло: що сталося

Вівторок, 11 жовтня 2022, 20:01
У Києві, Львові та низці регіонів зникло світло: що сталося

Віялові відключення почалися через перевантаження енергосистеми, яка постраждала від ракетних ударів рф.

У Києві, Вінниці, Львівській, Чернігівській, Сумській, Тернопільській, Черкаській та інших областях почалися планові відключення електроенергії.

Як повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький, частина Львова залишилася без світла через технічні проблеми на одній з підстанцій, яка постраждала через ракетні удари росіян.

Мер Львова Андрій Садовий закликав жителів міста зменшити споживання електромережі. Коли відновлять послугу - наразі невідомо.

"Через ракетні удари з ладу виведено 4 важливі електропідстанції на території Львівської області. Тому маємо серйозні проблеми зі стабільним електропостачанням у місті. Енергетики робить все можливе, щоб вийти з кризової ситуації. Це потребує часу. Прошу поставитись із розумінням до цієї ситуації. Ворог намагається нас дестабілізувати, але ми не здамось", – написав міський голова. 

Раніше в  КМДА та ДТЕК Київські електромережі попереджали про відключення електроенергії. Київ поділили на три черги відключення електрики. Час відсутності світла не перевищуватиме 4 годин. Якщо буде необхідно - відключатимуть ще одну чергу. 

Київ та область поділені за таким принципом:

  • 1 черга – від 8:00 до 12:00 та від 20:00 до 24:00
  • 2 черга – від 12:00 до 16:00
  • 3 черга - від 16:00 до 20:00.

Нагадаємо: українців закликали ввечері вимкнути світло і не користуватися електроприладами. Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко закликав українців вимкнути світло з 17:00 до 22:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів