Тігіпко купив Universal Bank

Вівторок, 27 грудня 2016, 13:57

Український бізнесмен Сергій Тігіпко купив "Універсал Банк" у Eurobank Group.

Про це повідомляється на сайті фінансово-промислової групи ТАС.

Угода купівлі-продажу ПАТ "Універсал Банк" укладена згідно з довгостроковою стратегією розвитку фінансового сектору Групи "ТАС" і позитивно вплине на зміцнення її позицій на банківському ринку України.

Укладена угода відповідає і стратегічному плану розвитку Eurobank Group та її прагненні сконцентруватися на конкретних ринках, де вона працює. Також дане рішення відповідає плану реструктуризації Групи, який погоджено з Європейською комісією.

Сторони впевнені, що підписання Угоди сприятиме консолідації та подальшому стабільному розвитку банківського сектору України.

Група ТАС також є власником "ТАСКОМБАНКОМ". За словами експертів, якщо Тігіпко об'єднає обидві установи, то новий банку увійде в топ-20 в Україні, – повідомляє Канал24.

Довідково:

Група "ТАС" заснована у 1998 році, є однією з найбільших фінансово-промисловою груп України. Група представлена у фінансовому та промисловому секторах, сільському господарстві, нерухомості, венчурних проектах. До фінансового сектору Групи входять ТАСКОМБАНК, фінансова компанія "ЦФР" (ТМ "КредитМаркет"), компанії по страхуванню ризиків і життя, колекторська компанія "Європейська агенція з повернення боргів, процесинговий центр ТАС Лінк.

АТ "ТАСКОМБАНК" заснований у 1989 році та є одним із перших комерційних банків України. Активно розвивається у складі однієї з найбільших інвестиційно-фінансових груп країни — Групі "ТАС". За новою класифікацією НБУ банків на 2016 рік посідає третє місце у II групі банків за розміром активів. У жовтні 2016 р. незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу АТ "ТАСКОМБАНК" на рівні иаА+. Агентство також підвищило і підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг випусків іменних відсоткових незабезпечених облігацій банку серій D та Е на загальну суму 200 млн. грн. на рівні иаА+. Прогноз рейтингів — стабільний. Станом на 1 жовтня 2016 р. обсяг кредитного портфелю Банку склав 4,4 млрд грн, обсяг коштів клієнтів (у т. ч. боргові цінні папери)— 5 млрд грн.

ПАТ "УНІВЕРСАЛ БАНК" заснований в 1994 році, забезпечує повний спектр банківських послуг в Україні. З 2006 року - член Eurobank Group, представленої на ринках 8 європейських країн: Греції, Болгарії, Румунії, Сербії, Кіпру, Люксембургу, Великої Британії та України. Група налічує біля 17 тисяч працівників. На 30 вересня 2016 активи Групи складали 68.2 млрд. євро.