Поділитись:

Луцькі заклади презентують меню для незрячих

Вівторок, 27 грудня 2016, 12:25
Луцькі заклади презентують меню для незрячих

У Луцьку кафе та броварня розробили меню для людей з вадами зору. До того ж у Луцьку видали першу в Україні газету шрифтом Брайля.

Презентація меню і першого україномовного періодичного видання, адаптованого для незрячих людей, відбудеться 28 грудня об 11:30 в кафе "Аліса" (м. Луцьк пр. Волі, 6), – повідомляє у Facebookголова ВОО ВГО "Генерація успішної дії" Віталій Ткачук.

Участь у презентації візьмуть представники Волинського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору "Генерація успішної дії", холдингу "CID MEDIA GROUP", адміністрації кафе "Аліса" і броварні "Карабас-барабас".

У Луцьку уже два місяці працює студія друку шрифтом Брайля "Braille Studio". Це волонтерський проект, спрямований на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

Завдяки активістам "Braille Studio", партнерам та меценатам світ уже побачило два художніх видання тиражем 60 примірників.

У грудні студія друку у партнерстві з холдингом "CID MEDIA GROUP" видала шрифтом Брайля газету "Сім'я і дім". Це одна з перших в Україні спроб адаптувати неспеціалізоване видання для осіб з порушеннями зору.

Крім того, кафе "Аліса" і броварня "Карабас-барабас" започаткували гарну практику розвинутих країн, які вже багато років роблять сферу послуг доступною для людей з інвалідністю, – тут з'явиться меню, надруковане шрифтом Брайля.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЛУЦЬК ВИГРАВ ГРАНТ НА СТВОРЕННЯ ТАКТИЛЬНОЇ КАРТИ МІСТА

Надрукувати
мітки:
коментарів