Поділитись:

Нема солі: на Волині можуть виникнути проблеми з посипанням доріг взимку

Понеділок, 10 жовтня 2022, 08:31
Нема солі: на Волині можуть виникнути проблеми з посипанням доріг взимку

Волинські дорожники розпочали підготовку до осінньо-зимового періоду 2022-2023. У зв'язку з воєнним станом та припиненням діяльності підприємства «Артемсіль», виникли проблеми з технічною сіллю, якою посипають дороги під час ожеледиці.

Про це розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області Юрій Ришкевич, – інформує Суспільне. 

Зі слів заступника начальника волинських дорожників, війна ускладнила підготовку до зимового періоду та внесла корективи у плани.

«Через зупинення діяльності підприємства "Артемсіль" підрядним організаціям області вдалось заготовити лише тисячу 300 тонн технічної солі, що становить 20% від потреби на весь осінньо-зимовий період. Минулого року станом на жовтень в області було заготовлено п'ять тисяч тонн солі на ці потреби», – говорить Юрій Ришкевич.

З його слів, якщо зима буде ранньою та температура коливатиметься близько 0 градусів, можуть виникнути проблеми з посипанням доріг.

«На Бурштинському родовищі обіцяють на січень місяць робити постачання солі до 40 тисяч на місяць. Цього буде достатньо не тільки для Волині, а й для України, – говорить Юрій Ришкевич. – Окрім того, нині у службі автомобільних доріг Волині ведуть перемовини з підприємством у Стебниках, Львівської області. Там розробляється родовище, яке буде постачати матеріали, аналогічні тим, що були в "Артемсолі", у них плавильна здатність буде не гірша, ніж натрій хлор», – каже посадовець.

Для виконання робіт з ліквідації ожеледиці та розчищення шляхів від снігу підрядні підприємства планують залучати понад 190 одиниць власної техніки. Нині ними закуплено 21,5 м3 паливно-мастильних матеріалів. Там проблем немає, – говорить Юрій Ришкевич.

Додає: гірша ситуація буде з філією «Волинський автодор». Вони можуть використовувати лише наявні, зароблені гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів