Поділитись:

Вчені спрогнозували появу суперконтиненту на Землі

Понеділок, 10 жовтня 2022, 01:34

Вчені вважають, що всі континенти об’єднаются в один – Амазію. Це станеться через 200-300 млн років, йдеться в дослідженні Університету Кертіна.

Вчені Університету Кертіна змоделювали очікуваний рух тектонічних плит Землі. За їх прогнозом, 200-300 млн років сформується новий суперконтинент. До нього увійдуть всі нинішні. Серед інших змін – можливе зникнення Тихого океану. 

Новому суперконтиненту вже придумали назву – Амазія. Його основою стануть з’єднані Америка та Азія. Саме вони «здавлять» Тихий океан. Також Австралія зіткнеться з Азією, щоб потім з’єднати її з Америкою.

«Земля, якою ми її знаємо, буде кардинально іншою, коли сформується Амазія. Очікується, що рівень Світового океану буде нижчим, а велика внутрішня частина суперконтиненту буде дуже засушливою з високими добовими температурними діапазонами», – вважає співавтор дослідження Чжен-Сян Лі.

Раніше ми розповідали про те, що найбільший у світі вулкан Мауна-Лоа на Гаваях, який востаннє вивергався у 1984 році, торік знову почав прокидатися десятками землетрусів невеликої магнітуди. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів