Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 8 жовтня

Субота, 08 жовтня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 8 жовтня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за суботу, 8 жовтня:

Про те, що на війні загинув лучанин Олександр Мартинюк

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 8 жовтня 

На війні загинув військовий з 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, лучанин Олександр Мартинюк.

Відомо, що він потрапив на розтяжку. Був у лікарні, але так і не вийшов із коми.

Знайомі згадують про нього як про веселу, розумну, правильну людину.

Про те, що у Луцьку розшукали 2-річного малюка, який загубився

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 8 жовтня 

Учора, 7 жовтня, близько 18:00 год патрульним надійшло повідомлення про те, що у Луцьку зник 2-річний хлопчик, який катався на самокаті біля РАЦСу. Бабуся під час прогулянки втратила з поля зору дитину.

Пошуки дитини рідні розпочали самостійно.

Інспектори, які прибули на місце події, поспілкувалися з жінкою, яка надала чіткий опис хлопчика.

Дитину поліцейські знайшли на сусідній вулиці та передали в руки матері.

Про те, що у Луцьку в зачиненій квартирі виявили мертвого чоловіка

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 8 жовтня 

ВЧора, 8 жовтня, рятувальники допомогли відчинити вхідні двері у квартиру на проспекті Відродження. Там виявили 42-річного чоловіка без ознак життя.

Пресслужба ГУНП у Волинській області в коментарі сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» повідомила, що чоловік 1980-го року народження помер природньою смертю. За життя він зловживав алкоголем.

Про те, що у Луцьку через паркохамів комунальники не можуть вивезти сміття

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 8 жовтня 

У Луцьку до департаменту муніципальної варти постійно надходять звернення від мешканців багатоквартирних будинків та від комунальників щодо переповнених сміттєвих баків, сміття з яких розлітається по всій прибудинковій території. Це є наслідком несвоєчасного вивезення сміття, адже сміттєвози ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» не можуть під’їхати до контейнерних майданчиків, щоб забрати та вивезти відходи. Їх роботі перешкоджає приватний транспорт, припаркований перед самими майданчиками або на під’їзді до них.

Такі порушення зокрема були зафіксовані в одному з дворів багатоповерхівки на вулиці В’ячеслава Чорновола, 2В.

Про те, коли завершать реставрацію столітніх дверей Луцька

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 8 жовтня 

В Івано-Франківську завершують реставрацію столітніх автентичних дверей з трьох будівель у Луцьку. Після відновлення двері привезуть до Луцька та встановлять на місця за адресами: Словацького, 1, Кривий Вал, 32 та на Лесі Українки.

Реставраційні роботи мали завершитися раніше, але завадила війна. Зараз майстри фарбують та підбирають скло.

Як розповів завідувач луцького відділу охорони культурної спадщини Олександр Котис, після завершення основних робіт майстри приїдуть до Луцька для реставрації дверних коробок. На оновлення трьох автентичних дверей витратять орієнтовно 250 тисяч гривень з міського бюджету, адже двері мають велику історичну та архітектурну цінність.

«Зелені» двері з будинку на вулиці Словацького, 1 виготовлені з п’ятьох дерев’яних частин, також там є скляні та ковані металеві елементи, каже краєзнавець Олександр Котис. Вони були зроблені у 20-их роках минулого століття для житлового будинку. На них – різьблення та кватирки, притаманні стилю модерн в архітектурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів