У новорічно-різдвяні свята через "Ягодин" пропустили понад 32 тисячі авто

Середа, 20 січня 2016, 10:56

Упродовж першого етапу пілотного проекту "Welcome to Ukraine" через митний пост "Ягодин" Волинської митниці ДФС в напрямку в'їзду в Україну пропуcтили 8941 вантажівок та 32589 одиниць пасажирського транспорту.

Таким чином, в період – 8.12 по 28.12.2015 року здійснено пропуск на митну територію України в середньому за одну зміну 223 одиниць вантажного транспорту, середня кількість пропущених пасажирських авто – 815 одиниць, - повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

У Волинській митниці ДФС констатують, що працівники митного поста "Ягодин" у шести випадках пропустили понад 300 вантажівок і 1000 пасажирських машин і в одному випадку забезпечили митні процедури для 1120 одиниць пасажирського транспорту.

"Таким чином, ті завдання, що стояли перед волинськими митниками щодо належного проведення митних процедур для бажаючих відвідати Україну в період Різдвяних канікул в Європі – виконано на високому рівні. А ті черги, що виникали лише в окремі години особливо пікового навантаження не мали системного характеру", - зазначає в.о. начальника Волинської митниці ДФС Юрій Мацібора.

Окрім того, саме в період втілення проекту мало місце блокування міжнародної траси та окремі факти виходу з ладу електронної бази даних на польській стороні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКА МИТНИЦЯ ОТРИМАЄ ГРАНТОВУ ДОПОМОГУ ВІД ЄС

"Втім, навіть такі події не вплинули на якісну роботу волинських митників, оскільки ми забезпечили належну взаємодію між всіма структурними підрозділами Волинської митниці ДФС та суміжною стороною. Отож, маємо всі підстави вважати втілення проекту "Welcome to Ukraine" успішним", - запевнив Юрій Мацібора.

Нагадаємо, що задля максимального комфорту туристів та представників ділових кіл, в період Різдвяних свят, Волинська митниця ДФС за вказівкою Голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, запровадила пілотний проект "Welcome to Ukraine".

Мета проекту – збільшити пропускну спроможність митного поста "Ягодин" Волинської митниці ДФС з 8 по 28 грудня при в'їзді в Україну на вантажному напрямку до 300 одиниць, а на пасажирському – до 1200 одиниць. Розглядається питання запровадження другого етапу проекту в напрямку виїзду з України.