Поділитись:

Як на Волині з газу виробляють електроенергію (відео)

Понеділок, 26 грудня 2016, 18:09
Як на Волині з газу виробляють електроенергію (відео)

Локачинський район можна назвати першим енергетично незалежним не тільки на Волині, а й в Україні.

Окрім того, що тут вже більше 15 років функціонує газове родовище, тут виробляють і електроенергію. Про це йдеться в сюжеті "Волині Нової" на каналі Youtube.

13 років тому в області запрацювала Локачинська газотурбінна установка, що стала єдиним джерелом власне волинської електроенергії.

А почалося все з недоліку, який мав (і дотепер має) волинський газ. Коли за селом Марковичі Локачинського району знайшли його поклади, то з′ясувалося, що місцеве паливо має велику кількість домішок, особливо сірководню, які не дозволяють його використовувати в такому вигляді ані для побутових, ані для промислових потреб. Після очищення придатна частина йшла у використання, а інша, зі значним вмістом сірководню, просто спалювалася. Та вже через 4 роки саме цей забруднений газ став основою для виробництва ще й електроенергії.

На сьогодні Локачинська газотурбінна установка за добу виробляє в середньому длизько 190 тисяч кВт/год електроенергії. Мешканці району та промислові об′єкти за місяць споживають лише третину цієї кількості, решту підприємство реалізовує в загальну енергосистему України. За подібним принципом в Україна працює ще тільки одна електростанція - у Шебелинці Харківської області, де і діє навчально-курсовий комбінат.

Мешканці, які живуть поблизу електростанції, хоча і мають у своїх домівках газ та світло, та економлять їх, як і всі українці.

"Роботу енергетика оцінити важко. Якщо немає ніяких поломок, якщо немає нічого, значить робота проводиться нормально. Фактично роботи енергетика не видно. Хоча, щоб те все робилося-крутилося і далі, велика робота проводиться," – зазначив старший інженер-енегергетик Локачинського нафтогазопроводу Віктор Дацюк.

Електростанція відкрила і нову для району перспективу міжнародної співпраці. Ознайомитись з роботою підприємства сюди не раз приїздили делегації з Китаю, В′єтнаму, Білорусі.

Надрукувати
мітки:
коментарів