Поділитись:

Карантин & канікули: які школи на Волині завершили навчальний семестр

Понеділок, 26 грудня 2016, 16:42

У школах Нововолинська, Луцька та Рожищ оголосили завчасні зимові канікули, а у Любомльському та Шацькому районах учні навчальних закладів завершили перший семестр раніше через карантин.

Про це у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент" повідомила начальник управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна.

Основною причиною, як мовила посадовиця, є тенденція до зростання захворюваності учнів на ГРВІ (гостру респіраторну вірусну інфекцію).

Із її слів, відсьогодні зимові канікули розпочалися в місті Нововолинську: тривалість – із 26 грудня 2016 року до 10 січня 2017 року завтрашнього дня, а з 27 грудня 2016 року до 15 січня 2017 року канікули триватимуть в школах Луцька.

"Далі – у нас є в окремих районах окремі навчальні заклади чи окремі навчальні класи, де сьогодні рішення приймають. Директор закладу, якщо захворюваність на ГРПІ чи грип поширена в окремому класі, закриває класи", – розповіла вона.

Людмила Плахотна підкреслила що, у Любомльському районі всі навчальні заклади працюють, окрім шкіл сіл Згорани, Городне, Почапи, Біличі, Гупали, де оголошений карантин. У Рожещинському районі всі школи функціонують, окрім села Копачівка. Раніше оголошені канікули у місті Рожище – з 27 грудня 2016 року до 10 січня 2017 року. В окремих школах Шацького району оголосили карантин на 10 днів – із 27 грудня 2016 року до 5 січня 2017 року.

Всі інші навчальні заклади, як зазначила чиновниця, працюють наразі в нормальному режимі, де початок зимових канікул запланований 30 грудня 2016 року, а завершення – 15 січня 2017 року.

"Ще немає порогу для оголошення карантину, але бачимо кожного дня ріст відсутності дітей, тому ти два дні вже не врятують. Краще хай дітки собі будуть вдома", – резюмувала Людмила Плахотна.

Надрукувати
мітки:
коментарів