Поділитись:

Іспанія передала МО України бронеавтомобілі, «швидкі» та медикаменти (фото)

П'ятниця, 07 жовтня 2022, 11:55

Міністерство оборони Іспанії надало чергову партію допомоги Україні: вісім броньованих автомобілів, дві карети швидкої допомоги та пʼять тонн медичних товарів.

Поставка призначена для забезпечення першочергових потреб для Міністерства оборони України в матеріально-технічних та медичних засобах, повідомила у фейсбуці пресслужба Генштабу ЗСУ. 

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес була присутня на відправленні з Алькала-де-Енарес сухопутного конвою з восьми легкових транспортних засобів, двох машин швидкої допомоги та п’яти тонн різних медичних засобів. Транспортні засоби та медичні матеріали були надані Армією, Військово-морським флотом і військовим Підрозділом з надзвичайних ситуацій (UME), а транспортування організовано Групою підтримки прогнозування (GAPRO), підрозділом, який забезпечує матеріально-технічну підтримку операцій і навчань як на території Іспанії, так і в операціях за кордоном.

Маргарита Роблес розповіла пресі, що «це пріоритети, які Україна має на цей час, війна дуже жорстока». Зі свого боку, голова GAPRO, підполковник Франциско Кесада, детально описав операцію та завантаження останнього вантажу.

Генеральний секретар з питань оборонної політики адмірал Хуан Ф. Мартінес Нуньєс і начальник транспортної групи № 1 Фернандо Гарсія Меркадаль також були присутні на відправленні конвою.

Відомо, що на сьогодні зусилля Іспанії щодо допомоги Україні склали «приблизно 31 літак з транспортування матеріальних засобів і персоналу, наприклад, поранених і дітей, близько 80 вантажівок і два човни».

Загалом допомога полягає в польовій артилерії, пальному, бронетехніці, ракетних комплексах, медичному, речовому та зимовому спорядженні. Крім того, українські війська в Іспанії почали проходити базову підготовку.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
31 березня 2024
28 березня 2024