Поділитись:

Тренери проти передачі шкіл управлінню спорту Луцькради

Понеділок, 26 грудня 2016, 15:38
Тренери проти передачі шкіл управлінню спорту Луцькради

Спортивні школи міста пропонують забрати із системи управління освіти та передати в управління спорту.

З передачею ДЮСШ в систему управління з питань фізичної культури та спорту акцент робитимуть на навчально-тренувальний процес. Про це сказав заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця 26 грудня на засіданні комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Він зауважив, що провів ряд зустрічей з тренерським складом та батьками, і більшість з них проти передачі ДЮСШ від одного управління до іншого. Тим не менш, зі слів Моклиці, це була очікувана ним реакція, але його думка з приводу того, чи варто ДЮСШ відавати управлінню спорту, не змінилась.

"Без професійного спорту і масовий не буде розвиватись", – зауважив Юрій Моклиця.

Він додав, що структура ДЮСШ і її суть побудована таким чином, щоб з цієї масовості "витягувати" окремих талановитих дітей, тому, на думку Моклиці, передача ДЮСШ в підпорядкування управління спорту просто необхідна.

Втім начальник управління освіти Олег Гребенюк зауважив, що ДЮСШ добре функціонують в складі їхнього управління і багато тренерів проводять заняття на базі їхніх шкіл.

Тренер відділення боксу ДЮСШ № 2 сказав, що проти того, щоб їх передавали в нове управління. Адже їм і в управлінні освіти непогано, до того ж це управління здійснює як матеріальне, так і фінансове забезпечення. Він попросив депутатів залишити їх в структурі управління освіти.

Тренер з художньої гімнастики Валентина Бідуліна сказала, що спортшкола добре розвивається і в управлінні освіти, тому їм допомога непотрібна.

Представник від батьківського колективу ДЮСШ № 2 Василь Янчук, сказав, що такою передачею ДЮСШ між управлінню міська рада просто зламає вже добре налагоджену систему.

"Все зав'язане з грішми, і тут іде боротьба, хто ж фінансуватиме ту структуру, яку хочуть створити за рахунок школи, і це покладуть на плечі батьків", – виразив свої побоювання Василь Янчук.

Депутат Наталія Бунда зауважила, що є в логіка в тому, щоб передати ДЮСШ в управління спорту. Проте супротив батьків та тренерів викликаний, на її думку, поганою проінформованістю про те, що ж буде зі спортшколами після передачі. Тому вона попросила відкласти розгляд цього питання на пізніше і перед цим вивчити його детальніше.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
29 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
12 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
25 березня 2024