Поділитись:

Ірландія запустить свій перший супутник до космосу

П'ятниця, 07 жовтня 2022, 05:18
Ірландія запустить свій перший супутник до космосу

Уряд Ірландії у вівторок провів обмін листами з Європейським космічним агентством (ESA), що стало черговим кроком на шляху до запуску в космос першого ірландського супутника – EIRSAT-1 (Ірландський освітній дослідницький супутник).

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Journal.

Супутник EIRSAT-1 розробляє й збирає команда Школи фізики Університетського коледжу Дубліна. Проєкт ірландського супутника було розпочато ще у 2017 році. За розміром EIRSAT-1 не перевищує коробки для взуття.

Очікується, що він буде запущений у космос із космопорту ESA у Французькій Гвіані між серединою січня й серединою лютого 2022 року. Вартість запуску буде повністю покрита Європейським космічним агентством.

Обмін листами між урядом Ірландії та ESA підкреслює, що EIRSAT-1 стане суто ірландською космічною місією, і таким чином країна зможе зареєструвати його в Реєстрі об’єктів, що були запущені у відкритий космос, який веде ООН.

EIRSAT-1, який буде перебувати на висоті 520 кілометрів над поверхнею Землі протягом п’яти років, має на меті дозволити людству краще зрозуміти, як виник Усесвіт. Планується здійснити три експерименти за його участю.

Перший експеримент передбачає виявлення сплесків гамма-випромінювання, які виникають під час загибелі масивних зірок і виявляються поблизу Землі з галактик, що можуть розташовуватися на відстані мільярдів світлових років.

Крім того, EIRSAT-1 покликаний випробувати термостійку фарбу EMOD, розроблену ірландською компанією Enbio. Експеримент покаже, як фарба витримує космічні умови. Зрештою, на ірландському супутнику випробують новий метод керування положенням на основі хвиль, розроблений в Університетському коледжі Дубліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів