Обстеження доріг: у Луцьку вимірюють ями та нахили (фото)

Четвер, 06 жовтня 2022, 08:32

На Волині з 5 жовтня патрульні розпочали осіннє обстеження дорожнього покриття. Зокрема, перевіряють стан доріг, узбіч і тротуарів, наявність технічних засобів організації дорожнього руху.

Виявлені недоліки фіксують в актах огляду. Якщо відповідальна особа не виправляє недолік – їх штрафують та притягають до адмінвідповідальності, – інформує Суспільне. 

Зі слів речниці волинських патрульних Анни Цисюк, суми штрафів залежать від виявлених порушень. Балансоутримувачам доріг дають від одного до семи днів із моменту видачі приписів на усунення недоліків.

У Луцьку на вулиці Загородній за допомогою спецобладнання виміряли ями та нахили дорожнього покриття, що забезпечують водовідвід.

«Ямковість не повинна перевищувати чотири сантиметри, тут – 13,5 що не відповідає стандартам. Потрібно скласти та направити вимогу до органів місцевого самоврядування для усунення недоліків», – каже інспектор управління патрульної поліції в області Іван Дейнека.

Під час перевірки патрульні також виявили відсутність дорожнього знаку, що позначає закінчення пішохідного переходу на вулиці Гордіюк.

Торік в області оформили 51 документ щодо виявлення недоліків на дорозі та склали 14 адмінматеріалів на відповідальних осіб. Нинішнє обстеження триватиме до 1 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: