Поділитись:

Експерт розповів чи готові ЗСУ до повторного наступу з Білорусі (відео)

Вівторок, 04 жовтня 2022, 22:05
Експерт розповів чи готові ЗСУ до повторного наступу з Білорусі (відео)

Територія Білорусі використовується росіянами для обстрілів України від початку війни. 

Проте зараз, у ЗМІ з'являється інформація про можливу підготовку до наземного вторгнення з Білорусі.

Чого варто очікувати та чи готова Україна до цього сценарію про це в ефірі програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» розповів голова Українського центру безпеки на співпраці Сергій Кузан.

Експерт розповів, що поки на території Білорусі не сформовані ударні угрупування в достатній кількості для захоплення чи облоги Києва, але варто в таких обставинах зважати не лише на об‘єктивні обставини, але й на суб‘єктивні. Адже відомо, що путін має персональний вплив на Лукашенка. Окрім цього можна спостерігати постійні військові навчання білоруських військових, що може свідчити про підготовку до агресивних дій.

Основне завдання нашої армії наразі це запобігти будь-яким спробам ворога до нових агресій. Зокрема для цього на півночі відбулись навчання «Північний буревій» де брали участь ЗСУ, прикордонники та національна гвардія. Основне завдання цих навчань якраз підготувати наших бійців до будь-якого розвитку подій на півночі країни. Також північний кордон значно укріплений у порівняні з початком року. 

В білоруському суспільстві бачать успіхи ЗСУ. Тому ані білоруське політичне, ані військове керівництво не хочуть бути втягнути у цю війну.

Щодо можливого розміщення мобілізованих військових з рф на території Білорусі то експерт зазначив, що є повідомлення, що білоруська сторона очікує прийняти близько 150 000 військових з рф. Але українська розвідка слідкує за усією інформацією та переміщеннями ворога і на сьогодні українська сторона дала чітко зрозуміти, що будь-яка агресія буде мати жорстку відповідь.

Поза цим ми можемо спостерігати, що росія не справляється з війною за півдні на сході України і відкриття другого фронту це стане черговим «пострілом собі в ногу».

Експерт також переконаний, що демонстрація успіхів ЗСУ та ефективна підготовка до оборони північних кордонів зривають плани ворога.

Детальніше у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів