Поділитись:

Депутат Луцькради пропонує встановити додаткові важелі впливу на виконком

Понеділок, 26 грудня 2016, 11:12
Депутат Луцькради пропонує встановити додаткові важелі впливу на виконком

Депутат міської ради Микита Рабан пропонує затверджений виконкомом детальний план території обов'язково затверджувати на сесії.

Проект рішення встановить подвійний фільтр для міськвиконкому. Про це сказав депутат Микита Рабан 26 грудня під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

"Виконком наплював на зонінг та генплан", – сказав депутат.

Він додав, що лише за останній рік на затвердженому детальному плані території на вулиці Львівський, де зазначена індивідуально-житлова забудова, збудували багатоповерховий будинок.

Також він додав, що коли аналізувати закон про місцеве самоврядування, то виключно на сесіях затверджуються детальні плани та інша містобудівна документація. Він зазначив, що запропонований ним проект рішення потрібен для того, щоб дотримуватись законності.

"У виконкому відбирати цю функцію повністю не будемо, а просто встановимо ще один важіль впливу по відношенню виконкому, і коли детальний план території буде затверджено виконкомом, то він обов'язково має затверджуватись на сесії".

Депутат Андрій Козюра сказав, що детальний план території має узгоджуватись з генпланом, а не з зонінгом, і цей план має не уточнювати зонінг, а узгодужувати його, й в такому випадку це має затверджуватись виконкомом. Якщо вони приймуть план, який суперечитиме зонінгу, то рада скасовує таке суперечливе рішення.

Депутати підтримали проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів