Поділитись:

ЄС збирається підготувати 15 тисяч солдатів з України

Понеділок, 03 жовтня 2022, 19:40

Тренувальна місія ЄС, націлена допомогти військовим України оборонятися проти російських загарбників, нарешті вимальовується. Країни-учасниці на робочому рівні домовилися, що хочуть провести підготовку 15 тисяч українських солдатів за кордоном, і це потрібно зробити якомога швидше.

Про це пише Der Spiegel з посиланням на власні джерела.

Дипломати, які беруть участь в обговоренні ініціативи, розповіли виданню, що три тисячі українських військових також пройдуть додаткову підготовку для розвідників і командирів. Тренувальна місія, ідею якої верховний комісар ЄС з закордонних справ Жозеп Боррель озвучив в кінці серпня, може бути затверджена вже в жовтні. Дипломати ЄС повідомили Der Spiegel, що після того справи будуть просуватися вперед значно швидше.

Зараз окремі країни союзу тренують українських військових на двосторонній основі. Наприклад, Бундесвер готує екіпажі для систем озброєння, які передає Берлін. Зокрема, йдеться про гаубиці Panzerhaubitze2000 і зенітні самохідні артилерійські установки «Гепард». Якщо ЄС запустить загальноєвропейську програму, яка отримає назву «Місія військової допомоги Євросоюзу» або EUMAM, дії окремих країн будуть об’єднані для кращої координації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів