Поділитись:

У Туреччині спустили на воду корвет, збудований для ВМС України (фото, відео)

Понеділок, 03 жовтня 2022, 09:55
У Туреччині спустили на воду корвет, збудований для ВМС України (фото, відео)

У Туреччині спустили на воду перший корвет проєкту Ada для Військово-Морських Сил України.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ВМС ЗС України.

У неділю, 2 жовтня, в Стамбулі на військовій верфі підприємства Istanbul Naval Shipyard відбулася церемонія спуску на воду першого корвета Ada MILGEM, який будується на замовлення Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

У церемонії спуску бойового корабля з найменуванням «Гетьман Іван Мазепа» взяв участь командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

«Сьогоднішня надважлива для України та її Військово-Морських Сил подія вкотре засвідчує, що в умовах вирішальної війни за нашу незалежність і територіальну цілісність, за волю багатонаціонального українського народу, за свободу і гідність ми маємо прекрасного друга – Турецьку Республіку. Наше співробітництво отримує ще один вимір – прекрасний корвет, який вже скоро захищатиме Україну, вільне судноплавство, що безумовно є спільною метою наших країн», – зазначив Неїжпапа.

Слід нагадати, що у липні минулого року в рамках двостороннього військового співробітництва Україна отримала від Туреччини оновлену версію розвідувально-ударного безпілотного комплексу Bayraktar ТВ2 зі збільшеним радіусом дії для національного флоту, а вже у вересні було закладений кіль майбутнього корвета.

У Туреччині спустили на воду корвет, збудований для ВМС України (фото, відео)У Туреччині спустили на воду корвет, збудований для ВМС України (фото, відео)У Туреччині спустили на воду корвет, збудований для ВМС України (фото, відео)У Туреччині спустили на воду корвет, збудований для ВМС України (фото, відео)У Туреччині спустили на воду корвет, збудований для ВМС України (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 квітня 2024
26 березня 2024
09:00
10 березня 2024
05 березня 2024
14 лютого 2024
26 січня 2024
27 грудня 2023
26 грудня 2023
09:10