Поділитись:

З’явився годинник, який показує час на Землі та Марсі

Понеділок, 03 жовтня 2022, 02:45
З’явився годинник, який показує час на Землі та Марсі

Швейцарський виробник годинників Omega разом із Європейським космічним агенством створив нову модель Speedmaster X-33 Marstimer. Це гібридний годинник, який показує часові пояси Землі та Марсу. Про це розповіли на сайті компанії.

Швейцарський виробник годинників Omega вирішив підготувати аксесуари для майбутніх колонізаторів Марсу. Він створив нову модель годинника, яка показує не лише земний час, а й марсіанський. Це вдалося зробити завдяки додатковій функції MTC, яка може відстежувати дату та час. На червоній планеті час довших за земний на 39 хвилин.

Також годинник має інноваційний сонячний компас, який показує північ як на Землі, так і на Марсі. Циферблат виготовлений у чорному кольорі для того, щоб було зручно переглядати аналогові та цифрові показання. Орієнтуватися в годинах допомагають символи Землі та Марса.

Годинник постачається з двома браслетами: титановим та тканинним NATO. Обидва мають спеціальний футляр, на внутрішній стороні якого є відсилка до Марсу. Це репродукція ущелини Хебес – каньйону з крутими схилами на поверхні Марса. Коштуватиме такий годинник $6400.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів