Військового медика Мар'яну Мамонову з донею виписали з пологового у Луцьку (фото, відео)

Субота, 01 жовтня 2022, 14:46

Звільнену з полону медикиню Мар'яну Мамонову разом із новонародженою донечкою Анною із Волинського обласного перинатального центру виписали додому. Виписка молодої мами із дитиною відбулася 1 жовтня, пишуть Волинські новини

Привітати їх прибули родичі, друзі, міський голова, чиновники, представники Волинського обласного терцентру комплектування та соціальної підтримки та Товариства Червоного Хреста.

 

Чоловік Мар'яни Василь подякував Президенту, спецслужбам за сприяння у визволенні Мар'яни. Також висловив подяку Рівненській та Волинській ОДА за подарунки, чернігівській лікарні та Волинському перинатальному центру за професіоналізм і доброту.

«Ми не зупиняємося на досягнутому і будемо боротися за кожного українського воїна. Бо кожен воїн, чоловік чи жінка, достойний того, щоб повернутися додому», – додав Василь, який також є військовослужбовцем.

 

Слово взяла і Мар'яна, яка зі сльозами дякувала усім, хто допоміг у її визволенні з полону і народженні доньки вдома.

«Я хвилююся, можу розплакатися. Хочу подякувати Анастасії Чорненькій, яка допомогла зберегти дитину в полоні... Дякую всім жінкам Оленівки, які допомагали хто цукеркою, хто підтримкою. У нас дуже дружна велика держава, яка співчуває кожному горю. Дякую Президенту та його команді, але на цьому зупинятися не потрібно, бо кожен син і дочка чекають на повернення додому. Дякую лікарям і персоналу Волинського перинатального центру за підтримку і професіоналізм. Усі ми єдина і нероздільна країна, тому мир і перемога – за нами», – сказала вона.

Зі сльозами на очах привітала молодих батьків посестра Мар’яни Анастасія Чорненька, яка допомогла полоненій захисниці зберегти вагітність та виносити здорову дитину, намагаючись знайти для майбутньої мами хоча б якусь їжу.

«Я щаслива, що тепер ви всі разом. Я дякую тобі, Мар’яно, за ці наші пів року. Я дуже рада… Васю, пробач (звертається до тата дитини, - ред.) Я рада, що ми змогли виносити цю дитину. Навіть в таких умовах. Бажаю вам здоров’я і ніколи більше не розлучатися», – розплакалась жінка.

 

Мар’яна Мамонова народила доню у Волинському обласному перинатальному центрі. Дівчинка з'явилася на світ вночі 25 вересня з вагою 3255 грамів та зростом 56 сантиметрів.

А 21 вересня військова медикиня Мар’яна Мамонова під час обміну полоненими разом з іншими українськими Героями днями повернулася з російського полону. Мар'яна перебувала у полоні РФ з 4 квітня. Практично постійно до 24 лютого 2022 року вона перебувала у військових госпіталях у зоні воєнних дій з солдатами та пораненими. З початку повномасштабного російського вторгнення вона служила в Маріуполі, до рук окупантів потрапила, коли рятувала військових та цивільних в оточеному місті. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: