Поділитись:

Луцькі волонтери просять для військових їжу тривалого зберігання

Субота, 01 жовтня 2022, 13:51

Луцькі волонтери із штабу «Ангар» збирають їжу для військових. Ідеться про продукти тривалого зберігання. Поживна їжа для захисників - це запит, який актуальний завжди, розповідає волонтерка Ірина Новосад

Їжа для тих, хто знаходиться у місцях дислокації підрозділів, і тих, хто виходить на бойові завдання, дуже відрізняється, адже під час бойового виходу немає можливості готувати. Волонтери пояснюють, яку їжу можна приносити, аби захисники України не відчували голоду. 

«Буває, ми відправляємо хлопцям дрон, але в коробці лишається місце – і ми її допаковуємо кабаносами, солодощами, супами. То коли вони телефонують з фідбеком, найперше дякують за смаколики, а вже потім – за дрон за 300 тисяч», – сміється Ірина. 

1. Сушене і в'ялене м'ясо. Ідеальний приклад – це «Дмитруківські» кабаноси. Вони поживні, сухі, довго зберігаються і легко втамовують голод.Можна приносити в'ялене м'ясо. Воно також добре зберігається, і його можна споживати як готовий продукт, або додавати до страви. 

2. Яблука, сухофрукти різні, горішки. Грецькі горіхи просять приносити полущеними.

3. Енергетичні батончики. Це компактна їжа, яку можна взяти в кишеню чи підсумок. Це може навіть життя врятувати. 

«Один військовий нам розказував, що була у них ситуація, коли вони пішли на бойове завдання і кілька днів були просто з кількома пляшками води і невеликою кількістю їжі на підрозділ. Зрозуміло, що коли вони повертаються до місць дислокації – там є можливість щось приготувати навіть. Але під час бойового завдання такої можливості нема, тому швидка компактна готова їжа – те, що дуже потрібно», – каже Ірина.

4. Сухі супи. Це можуть бути і «Ролтони», «Мівіни». Зручніше, звичайно, коли вони вже у стаканчиках і для приготування не треба спеціальний посуд, але приносити можна і звичайні в пакетиках. 

«Хлопці дуже дякували за борщові набори. Навіть часом просили саме їх, адже туди просто картоплю додаєш – і вже готова смачна страва. Військові дуже тішаться, коли є такі набори», – розповідає волонтерка. 

5. Кава, чай, навіть 3в1, цукор. Дуже просять енергетики. Військові намагаються ними не зловживати, але все одно п'ють доволі часто. 

6. Сало, але не в слоїках. 

«На Волині жінки робили таку цікаву їжу – перемелювали сало і складали його в тюбики. І це також дуже зручно, адже цю їжу можна покласти мало не в кишеню і собі швиденько десь перекусити. До них можна приносити хлібці, сухарики тощо». 

7. Солодощі: батончики, шоколадки, згущене молоко, цукерки шоколадні чи смоктальні.

8. Консерви, особливо м'ясні. Цей запит завжди актуальний. 

9. Крупи та макарони. 

Волонтери просять не приносити домашніх пиріжків, вареників, консервації у скляних ємностях, адже ця їжа може просто не доїхати до військових. 

Куди приносити:

Волонтерський штаб «Ангар»
м. Луцьк, вулиця Залізнична, 9
Телефон: 095 630 2731

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів