Поділитись:

Волинські лісівники зловили крадіїв сосни (фото, відео)

Субота, 01 жовтня 2022, 11:37

За цей рік на Волині за допомогою фотопасток зафіксовано більше 100 лісопорушень.

Про це інформує Управління лісового та мисливського господарства у Волинській області. 

Загалом у лісах, що в зоні відповідальності державної лісової охорони Волині, постійно встановлено понад 200 камер, які здійснюють фотофіксацію. Їх місцерозташування змінюється відповідно до потреб.

Такі випадки зафіксовані і цього тижня. В результаті за самовільно порубку притягнуто до відповідальності жителя села Гута-Камінська на Камінь-Каширшині. Особу порушника встановлено з допомогою фотопастки.

 

Цього тижня лісопорушення фіксували працівники груп оперативного реагування та державної лісової охорони ДП «Любомльське ЛГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Городоцьке ЛГ» та інші.

Зокрема, вдалося притягнути до відповідальності жителя с. Нудиже Ковельського р-ну – за самовільну порубку дерев породи сосна.

Цією ж групою виявлено подібний факт біля с. Головно на території Головнянської ТГ. Деревину вилучено.

Працівники державної лісової охорони ДП «Ківерцівське лісове господарство» зупинили автомобіль з підозрілими документами. На місці працювала поліція, встановлюються обставини справи.

У масивах ДП «Городоцьке лісове господарство» під час патрулювання виявлено незаконну порубку у Городоцькому лісництві. Згодом  у Боровому лісництві.

 

Ще одну – у Лишнівському лісництві. За всіма фактами встановлено особи винних та притягнуто до відповідальності. Кошти, які сплачують лісопорушники, надходять у бюджети громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів