У Рожищі розроблять Статут територіальної громади міста

Неділя, 25 грудня 2016, 14:32

Активних жителів міста Рожище запрошують долучитись до робочої групи, яка працюватиме над розробкою Статуту територіальної громади.

Засідання робочої групи, яка працюватиме над розробкою Статуту відбудеться 9 січня 2016 року. Інформує Район.Рожище.

Статут територіальної громади закріплюватиме форми та порядок здійснення місцевого самоврядування на її території, обумовлені історичними, географічними, національно-культурними, соціально-економічними та іншими особливостями, встановлюватиме регламентні правила і процедури реалізації функцій і повноважень органів та посадових осіб місцевого самоврядування, створення та діяльності органів самоорганізації населення, а також механізми реалізації членами територіальної громади свого права на участь у місцевому самоврядуванні.

Це важливий документ та "мала конституція" влади та громади, яка закріплює основні правила взаємодії тому створення дієвого документу без участі громадських активістів, депутатів та небайдужих мешканців є неможливим.

Прохання усім небайдужим та активним заявити до 9 січня 2016 року про своє бажання ввійти у склад робочої групи надіславши свої контактні дані (прізвище, ім'я, по батькові та мобільний телефон) на електронну адресу grypa.rosyshche@gmail.com.

На основі отриманих заявок буде розширена робоча група та у січні проводитиметься перше робоче засідання.