Поділитись:

У Луцьку власники підпільних АЗС «здали» поліції еколога, якому несли хабар (відео)

П'ятниця, 30 вересня 2022, 13:30

Незаконні «заправщики» викликали поліцію до еколога, якому принесли хабаря. Таким чином «підпільні бізнесмени» вбили декількох зайців одразу: позбулися претензій від екології, не одержали штрафу за незаконну діяльність, та й хабар лишився цілим. Відтак еколог уже кілька років намагається переконати суд, що не брав ніяких п'ятдесяти тисяч хабаря з власників 5 заправок: зокрема за те, що більше не турбуватиме їх своїми відвідинами.

А свідок, який передавав гроші, сьогодні вже ледве згадає назву фірми, яку представляв у таких фінансових переговорах. А прізвище директора й поготів не пам’ятає. Ба навіть не може точно пригадати, хто ж дав ці гроші.

Історію розповів телеканал «Аверс».

Справа тягнеться вже два роки. І, на думку журналістів, «трусити» в ній мали би не лише еколога, який цілком імовірно міг би домовитися з підприємцем про те, що закриє очі на деякі моменти його діяльності. «Трусити» мали би і підприємця, бо той, судячи зі слів свідка, мав ряд незаконних заправок у Луцьку. 

Паливний бізнес відкрити непросто і недешево. Потрібні дозволи, зокрема, від управління екології та Міністерства надзвичайних ситуацій.

Як розповідає на суді свідок Ярослав Власюк, кілька років тому йому запропонували підробіток – хлопця влаштували на приватну фірму «Дизель-Форс», що розташована у другій половині житлового будинку на околиці Луцька. Фірма мала незаконні заправки, про що і розповідає свідок. Першим серйозним завданням Ярослава Власюка було занести хабаря представнику екології Михайлу Гнатюку і заявити на нього в поліцію. 

«У нас було, наскільки я пригадую, 5 заправочних станцій, і на кожну потрібно було мати ліцензію. Точно не пам'ятаю, як воно мало відбуватися, але суть така: ми домовилися, що з однієї заправочної станції йому має йти 10 тисяч», – каже свідок. 

Цікаво, що свідок пам'ятає суму хабаря, пам'ятає, кому давав гроші, а от хто делегував його на перемовини з екологом, не пригадує. Про директора фірми «Дизель-Форс», де він працював, Віктора Мельничука, теж, каже, вперше чує. В офісі не був, а з «власником фірми, напевно» спілкувався у телефонному режимі. Зі свідком розраховувалися, скидаючи гроші на картку, а номер картки відправника він називати відмовився. 

Тим часом фірма з незаконними заправками досі зареєстрована і працює, хоч і минуло два роки з моменту, коли правоохоронці мали б виявити під час справи з хабарем факт незаконної діяльності п'яти підпільних заправок. 

Відтак, мороку має лише еколог, якому принесли 50 тисяч гривень – і не дали. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів