Поділитись:

На початку жовтня Землю накриє потужна магнітна буря

П'ятниця, 30 вересня 2022, 00:22

У суботу, 1 жовтня, Землю може покрити магнітна буря класу G2.

Як повідомляє сайт відстеження космічної погоди Spaceweather, вона стане наслідком «подвійного удару», пише Дзеркало тижня.

Так, на нашу планету накриє потік сонячного вітру, джерелом якого є екваторіальна діра на Сонці. Крім того, на зірці відбувся корональний викид маси (СМЕ), який, як очікується, пройде дуже близько від планети. Потенційно він також може її «зачепити».

Корональні викиди маси – це викиди великої плазмової хмари з корони Сонця. До космосу потрапляють мільярди частинок, які рухаються на швидкості мільйонів кілометрів на годину. Що рухає такими викидами, достеменно невідомо. Вчені припускають, що в їхньому формуванні важливу роль відіграє магнітне поле Сонця.

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі, які можуть тривати від кількох годин до кількох днів і мати різну інтенсивність. Вони впливають на роботу систем зв'язку, можуть викликати технічні збої.

Магнітні бурі можуть впливати і на стан літніх та метеозалежних людей. Так, людина може відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, дратівливість, безсоння, біль у м'язах тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів