Поділитись:

"Приват24": чого очікувати волинянам

Субота, 24 грудня 2016, 19:39
«Приват24»: чого очікувати волинянам

ПриватБанк був одним з лідерів в ІТ-рішеннях для банківського бізнесу не лише в Україні, але й в Європі. Зокрема, одним з проявів цього лідерства була система "Приват24".

Кому тепер вона належить? Чи зможе її повноцінно замінити система "Ощад24"? Про це розмовляли у програмі "Протилежний Погляд LIVE".

Нагадаємо: Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про можливість об'єднання "ПриватБанку" і державного "Ощадбанку".

Колишній очільник волинської філії "Кредобанку" Олександр Пиза зазначив, що у такій ситуації "Привату" система "Ощад24" однозначно не підходить.

Зі слів колишнього начальника "Ощадбанку" у Волинській області Віктора Смолярчука, "Ощадбанк" ще 2 роки тому не мав навіть свого процесингового ценру, тож тут немає з чим порівнювати.

Що стосується функціонування "Приват24" за нових умов, то Віктор Смолярчук зазначив, що, хоч система "Приват24" не є власністю ПриватБанку, працювати вона буде і далі.

"Це є операційна система, яка належить іноземній фірмі. Підписана угода з ПриватБанком на певний період, то, звичайно, вона буде дотримуватись, новий власник – держава – розривати її зараз не буде. Але, можливо, варто подумати про створення нової якоїсь ( якщо вона буде краща і фірма-власник "Приват24" не захоче працювати) універсальної операційної системи", – зауважив він.

Олександр Пиза також погодився із цією думкою.

"Приват24" – це так званий аутсорсинг. Це програма, яка була за ліцензією зроблена чи куплена в іншій установі і банк нею користується. І тим вигідно, і тим вигідно. Якщо умови співпраці не порушаться, то вони надалі будуть так розвиватись", – додав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів